Hvor lang tid tar det å få god kondisjon?

Kan du egentlig få god kondisjon relativt kort tid? Svaret på dette er ja. Alt du trenger å gjøre er å fokusere på kardiovaskulær trening som retter seg mot forskjellige muskelgrupper og som gir mulighet for vedvarende perioder med trening, som løping, svømming eller sykling – bare pass på å øke varigheten og intensiteten på treningsøktene gradvis. Om bare noen få uker bør du merke en stor forskjell!

bilde av mann som trener kondisjon - hvor lang tid tar det å få god kondisjon?

De aller fleste ønsker seg jo en bedre kondisjon. Men hvor lang tid vil det ta å bygge utholdenhet? Vel, svaret avhenger av tilnærmingen din. Hvis du ønsker å bygge opp kondisjonen din, må du øke lengden og intensiteten på dine treningsøkter gradvis over tid. Det handler om å være konsekvent – så du må legge ned jobben hver dag!

De fleste undervurderer hvor raskt de få bedre kondisjon. Det kan ta lang tid hvis du kun sammenligner deg med de sprekeste du kjenner, men du kan øke utholdenheten din betraktelig på relativt kort tid – så lenge du fokuserer på kondisjonstrening med variert innhold som langløp og intervalltrening.

Til syvende og sist spiller det ingen rolle om du bare har tre eller fem dager i uken til å trene. Du kan se god utvikling i utholdenheten din så lenge du finner gode rutiner og presser deg selv litt når du først skal trene. Selvfølgelig er det grenser for hvor mye kroppen din kan forandre seg på så kort tid. Men du vil garantert merke forbedringer i løpet av noen uker.

Husk som alltid at kosthold også spiller en viktig rolle når det gjelder å bygge opp din utholdenhet – spesielt siden kondisjonstrening vanligvis øker appetitten. Prøv å holde deg hydrert under trening ved å drikke vann eller sportsdrikker. Og sørg for at du spiser et balansert kosthold med magert kjøtt, grønnsaker og frukt.

5 tips for å forbedre din kondisjon raskt:

  • Finn en god treningsrutine
  • Ikke vær redd for å eksperimentere med treningen
  • Fokuser på de øvelsene som er mest viktig for deg
  • Øk gradvis intensiteten og varigheten av treningsøktene
  • Følg med på fremgangen din

Å trene regelmessig kan gjøre mye for å hjelpe deg med å bli så frisk som mulig, men for de av oss som føler at vi ikke har tid til å forplikte oss til et anstrengende treningsregime, kan det være frustrerende. Hvis du ikke er vant til å være aktiv, regelmessig, kan tanken på å bruke timer om dagen på trening være skremmende, for å si det mildt.

hvor lang tid tar det egentlig å få god kondisjon? Det finnes ikke noe eksakt svar på dette, fordi alle har forskjellig utgangspunkt og forutsetninger. Det er også forskjell på din alder og kjønn.

Men for å øke din generelle utholdenhet uten å gjøre det altfor avansert, er alt du trenger omtrent en time med kondisjonstrening med noen hviledager mellom treningen. Det høres kanskje skremmende ut til å begynne med hvis du er nybegynner, men ikke bekymre deg – når du først har fått smaken på kondisjonstrening og du merker fremgang, vil du få økt motivasjon og mer overskudd i hverdagen.

For å konkludere så er poenget er at du kan øke din kondisjon på kort tid så lenge du er villig til å legge ned arbeidet. Nøkkelen, som alltid, er å være konsekvent – så finn en treningsrutine som passer for deg. Hold deg til den rutinen over tid og du vil se resultater raskt!